Van bedding naar platform

de kiefkamp

Door Jeroen den Uyl 8 februari 2021

Als de locatie goed is, dan is het halve werk gedaan. In de afgelopen jaren heb ik best wat retraitecentra en trainingslocaties gezien. In 2020 begeleidde ik meerdere groepen op de Kieftskamp. Dit mooie landgoed bij Vorden wordt beheerd al 25 jaar door Corrie en Rob Stoeckart. Zij richten het met zorg in. Prachtige rustige inrichting. Alle kamers zijn helder en fijnzinnig ingericht. De sfeer is ook zacht en verwelkomend. Dat voel je meteen als je er bent. Er is een hoge trilling. Je merkt dat onbewust, alle details in het huis werken er aan mee.

Dat is voor de deelnemers fijn en natuurlijk ook voor mij als begeleider. Want de bedding helpt het proces enorm.

Corrie die zelf ook stilteretraites verzorgt, is hier heel secuur in. Zij verzorgt deze bedding.
In de bedding kan je ontspannen. Je vertraagt erdoor en je kan het onbewuste laten opkomen. De bedding helpt je te ontdoen van de humbug, van de constructen, de hulpstructuren. Het helpt je los te laten en te luisteren wat er wil gebeuren.

Als de bedding deze ruimte van stilte de ruimte geeft, wat Otto Scharmer presencing noemt (het voorvoelen van de toekomst), dan transformeert de bedding mee en wordt het een platform waarop je de toekomst kan vormgeven. Een platform waarop je kan staan, vaste bodem ervaart en stappen kan maken.

En daar is het natuurlijk om te doen, dat deelnemers van de groepen dit ervaren.

Zou je dit wel eens willen ervaren, dan kan je meedoen aan de meerdaagse versie van Corona en jij? op 7-9 Mei. In deze training onderzoek je de opgemerkte en onbewuste effecten van de Corona crisis op jouw leven, je werk en functioneren. 

Maatschappij en Leiderschap | copyright 2020 | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid