Corona en de effecten op teams

Afbeelding bij Corona en de effecten op teams

Door Jeroen den Uyl 10 oktober 2020

Laatst sprak ik een programmamanager die mij het volgende vertelde:
“Corona hakt er toch wel in. In het begin van de Corona crisis verraste het me hoe effectief ZOOM bleek. Maar nu is het anders. Ergens loopt het vuur toch weg. De teamleden zijn moeilijk te binden, er is steeds minder echte interactie. De mensen zeggen minder en er zijn meer irritaties, en ik lijk steeds meer achterop te raken. Hoe krijg ik mijn team weer opgelijnd en kunnen we met frisse nieuwe zin aan de slag?”

Deze behoefte herken ik wel. Corona maakt voor teamleden, net als dat voor individuen dat het geval is, dat er iets ontbreekt. We missen de oude routines. En tegelijkertijd begrijpen nog niet goed wat de nieuwe tijd is die Corona lijkt in te luiden. Dat gaat gepaard met een gevoel van verlies, onzekerheid en tot verschillende reacties: apathie en lethargie of juist heel hard doorgaan in de oude werkstijl.

Hoe kan je omgaan met Corona? Hoe doe je dat in je team?

Daarvoor ontwikkelde ik de eendaagse training Corona en jij. Deze training kan je als individu volgen, maar is ook geschikt voor teams die er samen aan willen deelnemen. (dan noemen we het Corona en wij 😉) https://maatschappijenleiderschap.nl/aanbod/#Corona

In de training verdiepen de deelnemers hun bewustzijn aan de hand van de het denkkader van prof Jem Bendell (Deep Adaptation) over het pre- en post-Corona-tijdperk. Ze erkennen hun situatie en ontwerpen de stappen die ze daarin willen zetten, voor zichzelf en met elkaar. De training maakt gebruik van creatieve werkvormen en concrete verschillende formats en frameworks die een tastbaar resultaat opleveren.

Maatschappij en Leiderschap | copyright 2020 | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid