Broederschap - Satsang

Oude vorm voor een werelds thema

Broederschap is een magisch begrip. Ik werk er al meer dan 30 jaar mee. Broederschap is een onderstroom in ons leven. Het symboliseert het verlangen naar geborgenheid, naar het WIJ. Maar hoe verhoud ik me tegenover de ander, als we een WIJ vormen? Waar en wie ben ik dan nog? Hoe hou ik die balans tussen mij eigen ik en het wij dat soms zo sterk kan zijn dat iedereen opslokt. Dat geldt voor jou en mij, voor mensen in organisaties, in wijken, in gemeenschappen, coöperaties etc.

Broederschap geeft veel, het geeft je inzicht in jezelf, en het vormt je eigen karakter en het geeft je identiteit. Omdat het wij je dwingt op te komen voor jezelf. En omdat het wij ook een deel van je identiteit wordt.

Broederschap ontstaat op plekken, waar mensen samen komen. Hoe gebeurt dat precies? Welke context is er voor nodig? En hoe blijft de broederschap levend. Wat is de functie van kunst, van rituelen daarbij? Wat ondermijnt het en hoe kan broederschap verdampen.

Broederschap is een politiek ideaal. Vergeten, besmet; een onverdachte parel die wat glans kan herwinnen.

De kennis over broederschap die ik heb vergaard, deel ik graag. Dat doen we in een Satsang – Broederschap. Deze oude vorm voor een werelds thema geeft mij ruimte om in te gaan op alle vragen die rond Broederschap spelen. De kennis verlicht en is een bron van inspiratie voor ons allen.

Broederschap

Graag deel ik die met jou, en graag hoor ik jouw visie op broederschap. Een Satsang nieuwe stijl.

Ik nodig je graag uit. Neem deel, stel je vraag, vertel over wat jij er van weet, laten we op zoek gaan naar de inzichten over Broederschap.

Satsang Broederschap wordt verzorgd op aanvraag. Neem gerust contact op om te bespreken hoe het past in jouw event, organisatie, training etc.

Maatschappij en Leiderschap | copyright 2020 | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid