bogen en metselwerk illustratie

Drie lessen over IK, WIJ en HET

Drie lessen over IK, WIJ en HET
Als je niet bang bent voor je eigen kracht, dan kan je bergen verzetten (Mandela)
In je eentje ga je misschien snel, maar samen kom je verder (Afrikaanse wijsheid)
Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst (Leonardo da Vinci)
Deze lessen helpen bij het tonen van maatschappelijk leiderschap.

Lees verder »

Waarnemen zonder oordeel

Heb jij dat ook? Als ik op tv een Kamerlid zie die verontwaardigd is over het kabinet over een wettelijke regeling die het Kamerlid destijds zelf heeft vastgesteld. Dan protesteert er iets in mij en moet ik moeite doen om geen aversie te hebben. De inconsequentie, het opportunisme, maakt dat ik mij verweer en een schild optrek. Ik kan met veel moeite open blijven en ik kan niet meer vrij blijven.

Lees verder »
Afbeelding bij: Kan jij present zijn in je werk?

Kan jij present zijn in je werk?

Over de essentie van de werkrelatie.

Laatst sprak ik iemand die net als ik, na een mooie tijd TwynstraGudde verlaten had. Ze ging weg bij dit mooie bedrijf en voelde zich alsof ze had uitgemaakt met haar vriend. Zo diep was de verbinding.

Lees verder »
Afbeelding bij Corona en de effecten op teams

Corona en de effecten op teams

Laatst sprak ik een programmamanager die mij het volgende vertelde:
“Corona hakt er toch wel in. In het begin van de Corona crisis verraste het me hoe effectief ZOOOM bleek. Maar nu is het anders. Ergens loopt het vuur toch weg. De teamleden zijn moeilijk te binden, er is steeds minder echte interactie. De mensen zeggen minder en er zijn meer irritaties, en ik lijk steeds meer achterop te raken. Hoe krijg ik mijn team weer opgelijnd en kunnen we met frisse nieuwe zin aan de slag?”

Lees verder »

Is Covid-19 jouw baanbreker?

Ik ontmoet veel mensen die een ander beroep aan het zoeken zijn. Ook mensen die een ander deel van hun baan herwaarderen. De meesten hebben enerzijds een gevoel van verlies, maar ook hoop dat zij een nieuwe invulling gaan vinden.

Zo kwam ik Michel tegen, een geluid- en lichttechnicus die in de horeca en leisure werkte. Hij houdt van soundscapes en verlichting omdat het sfeer verhoogt. Covid-19 zal nog jaren impact hebben op zijn branche. Dus studeert hij nu elektrotechniek en loopt hij mee met een SMART-HOME specialist. Want in toenemende mate kunnen mensen in hun eigen huis sfeer maken met licht en geluid. Michel wil en kan daar zijn passie in kwijt, zo pakt Michel zijn carrière switch op.

Lees verder »
Maatschappij en Leiderschap | copyright 2020 | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid